Spring til indhold

BÆREDYGTIGHED & KLIMA

Til Havnekulturfestival lægger vi vægt på de miljømæssige aspekter af bæredygtighed, som hænger sammen med vores klima og sundhed. Derfor inviterer vi alle foreninger, græsrødder og kunstnere til at tage stilling til hvordan klimaforandringer skaber store udfordringer både lokalt og globalt. Vi vil undersøge, hvordan man som enkeltperson og borger i Danmark med små handlinger kan være med til at gøre en forskel, så klimadebatten ikke bliver overladt til politikere og andre beslutningstagere.

Odense Renovation og Zirkel

Genbrugs-workshop, hvor vi forvandler gammelt til nyt og skaber værdi i det, som engang var affald. Bliv klogere på sortering og hør om den nye beholder til plast og mad- & drikkekartoner, som bliver kørt ud til alle Odenses husstande i løbet af efteråret.

Lørdag og søndag

 

ReMida

Remida

Gad vide hvad fisk, havfruer og havmænd leger, når de har tid til det. Hvordan ser deres legeplads under og på vandet mon ud? Får børn, sørøvere eller fiskere lov til at lege med? Kan du en kuglebane, minigolfsøspil, vandpolo med egne undervandsregler eller deres eget teaterstykke til deres lege? Kom ReMida teltet, hvor du kan lave din egen søkuglebane og spil eller et vandteaterstykke i en skotøjsæske. Vi har mange spændende ting du kan bruge til at bygge med. Men har du en ting hjemmefra, du gerne vil bygge ind i spillene eller teatret så medbring den.

Lørdag og søndag

 

Den kulsorte historie

Kulkajen Odense Havn
Fotograf: H. Lønborg, Odense Bys Museer.

Odense Bys Museer
Museet byder på aktiviteter og fortællinger fra dengang energien i Odense blev sort. I 1800-tallet kom bjerge af kul til havnen i Odense, hvor storindustri og moderne havnemøller kom til. Hast, kraft og sort røg fik byen til at vokse. Sammen opdager vi mennesket i de menneskeskabte klimaforandringer.

Aktiviteter:
Byg en dampmaskine
Rugbrødsmotor vs maskinkraft
Besøg Thriges Kraftcentral

Lørdag og søndag

 

Genbrug, nødhjælp og fællesskab

Lær mere om genbrug og bæredygtighed, mens du arbejder kreativt med genbrugsbluser og stofnet. Prøv kræfter med en quiz og se, hvor meget du egentlig kender til nødhjælp både i Danmark og i udlandet. Røde Kors Odense.

 

Upcycling og bæredygtighed

Design af genbrugstøj, clothing swap og en festival-genbrugskollektion med neonfarver, solceller, strøm, lys, silke, blonder og pailletter. Du kan dekorere dine sneakers med maling og selvlysende snørebånd. Cross-over- design med strik, vintage, tekstiltryk m.m. Salgsbod til fordel for Børns Vilkår. UngOdense

 

Bæredygtigt Make-up

Junepetz.dk præsenterer bæredygtigt, økologisk, vegansk make-up fra BareMinerals.

 

Strikkeworkshop

StrikkeworkshopStrikkeworkshop

Kom med dine gamle strikkede ting og giv dem nyt liv. Lær at strikke en bikini, handsker, hovedbånd eller udstoppede dyr. Vi trævler de ting, du har med op og laver nyt af det. Vivie er ejer af Bibiee, og vil også sælge hendes egne produkter under festivalen.

 

Karen Klarbæk

Garnselskab med bæredygtigt garn af genbrugsflasker i Indien.

 

Fynbus

Hvordan kommer du nemt, grønt og billigt rundt på Fyn, uanset om du benytter bus, letbane, tog eller Flextrafik? Få et Pendlertjek, og få vist, hvad alternativet til bilen betyder for dig, både hvad angår økonomi, klimaaftryk og sundhed. Deltag desuden i FynBus-quizzen og vind lækre præmier.
Lørdag

 

Smagsprøver fra Byens Køkken

Byens Køkken

Økologiske, bæredygtige, fynske smagsprøver fra Byens Køkken, der skaber kulinarisk kvalitetsmad til byens borgere med omtanke for biodiversitet, dyrevelfærd og miljøet.

 

Halmhusets svampeworkshop

Halmhuset svampeworkshop

Lær at dyrke østershatte. Workshops, hvor du samler dit eget svampekit og får det med hjem. Max 20 deltager pr. workshop.
Lørdag 10.00, 12.00 og 14.00

 

Danmarks vildeste kommune

Hvad spiser bien? Og hvor bor bænkebideren? Odense vil være Danmarks Vildeste Kommune og vi kan hjælpe dig med at få det til at krible og krable i haven.